Śniadaniowa quinoa ze śliwkami

  • dnia 29 sierpnia, 2019
  • Polubienie!

Składniki

  • ½ szklanki ziaren quinoa
  • 1 i ½ szklanki mleka ryżowego lub migdałowego
  • 2 łyżki migdałów
  • śliwki
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka masła klarowanego

Przygotowanie

Quinoę umieszczamy w garnku razem z mlekiem i gotujemy do całkowitego wchłonięcia mleka. Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy śliwki rozcięciem do dołu i podsmażamy przez chwilę. Dodajemy miód oraz cynamon, mieszamy by śliwki pokryły się miodem i chwilę karmelizujemy. W miskach układamy ugotowaną komosę, do każdej miski dodajemy śliwki oraz rozdrobnione w moździerzu migdały. Dekorujemy miętą. Podajemy.

Kategorie:
Inne

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!