Quinoa trio z dynią i parmezanem

  • dnia Sierpień 29, 2019
  • Polubienie!

Składniki

  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 dynia hokkaido
  • 1 saszetka Trendy Lunch z quinoa

Przygotowanie

Gotujemy mieszankę TL w 1 i ½ szklanki wody z dodatkiem ½ łyżeczki soli. Przykrywamy gdy wsiąknie całą wodę i odstawiamy na czas przygotowania dyni.

Na patelni rozpuszczamy masło, cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Oprószamy solą. Gdy się zarumieni dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojoną w małą kostkę dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Rozgniatamy widelcem na puree i mieszamy z ugotowaną mieszanką TL. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

Powiązane tagi:
· · · ·
Kategorie:
Zupy

Komentarze

  • Właśnie kupiłam pierwszą dynię w tym sezonie i szukam inspiracji. Nawet nie wpadłabym na takie połączenie, ale brzmi to naprawdę nieźle. Dodam tylko mniej cebuli, bo nie przepadam za ostrymi smakami.. 🙂

    Ania 29 sierpnia 2019 16:21 Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!