Quinoa trio z dynią i parmezanem

  • dnia 29 sierpnia, 2019
  • Polubienie!

Składniki

  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 dynia hokkaido
  • 1 saszetka Trendy Lunch z quinoa

Przygotowanie

Gotujemy mieszankę TL w 1 i ½ szklanki wody z dodatkiem ½ łyżeczki soli. Przykrywamy gdy wsiąknie całą wodę i odstawiamy na czas przygotowania dyni.

Na patelni rozpuszczamy masło, cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Oprószamy solą. Gdy się zarumieni dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojoną w małą kostkę dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Rozgniatamy widelcem na puree i mieszamy z ugotowaną mieszanką TL. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

Powiązane tagi:
· · · ·
Kategorie:
Zupy

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *