Potrawka z dyni z komosą ryżową

  • dnia 25 marca, 2019
  • Polubienie!

Składniki

  • 60 g dyni
  • 40 g komosy ryżowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 100 g boczniaków
  • 125 ml śmietany

Przygotowania

Do niewielkiego rondelka wsypujemy przygotowaną komosę ryżową oraz pokrojoną w kostkę surową dynię, zalewamy wszystko wodą i gotujemy przez 5 minut na wolnym ogniu. W czasie kiedy komosa i dynia się gotują, na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ugotowaną komosę z dynią odsączamy z nadmiaru wody, dodajemy pokrojone wcześniej grzyby oraz pozostałe składniki. Całość doprawiamy do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami. Dokładnie mieszając, dolewamy śmietanę. Przygotowane danie wykładamy na duży talerz obiadowy, posypujemy startym parmezanem i korzystamy z walorów smakowych tego niezwykle zdrowego i energetycznego dania. Przygotowanie tej prostej potrawki z dyni i komosy zajmuje maksymalnie 30 minut, a w zamian otrzymujemy smaczny i wartościowy posiłek.

Powiązane tagi:
· · · · · ·
Kategorie:
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!