Składniki
- 60 g dyni
- 40 g komosy ryżowej
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 100 g boczniaków
- 125 ml śmietany
Przygotowania
Do niewielkiego rondelka wsypujemy przygotowaną komosę ryżową oraz pokrojoną w kostkę surową dynię, zalewamy wszystko wodą i gotujemy przez 5 minut na wolnym ogniu. W czasie kiedy komosa i dynia się gotują, na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ugotowaną komosę z dynią odsączamy z nadmiaru wody, dodajemy pokrojone wcześniej grzyby oraz pozostałe składniki. Całość doprawiamy do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami. Dokładnie mieszając, dolewamy śmietanę. Przygotowane danie wykładamy na duży talerz obiadowy, posypujemy startym parmezanem i korzystamy z walorów smakowych tego niezwykle zdrowego i energetycznego dania. Przygotowanie tej prostej potrawki z dyni i komosy zajmuje maksymalnie 30 minut, a w zamian otrzymujemy smaczny i wartościowy posiłek.