Komosa ryżowa po meksykańsku

  • dnia 25 marca, 2019
  • Polubienie!

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 szklanka bulionu jarzynowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szklanka kukurydzy
  • 1 szklanka czarnej fasoli
  • 1 puszki pomidorów krojonych
  • limonka
  • awokado
  • licie świeżej kolendry
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki kuminu rzymskiego

Przygotowanie

Na dużej patelni rozgrzać oliwę, na którą dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz połowę pokrojonej w plasterki papryczki chilli. Całość chwile podsmażyć, cały czas mieszając. Na patelnie dodajemy surową komosę ryżową, wlewamy bulion i przyprawy, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wsypujemy na patelnie odcedzoną kukurydzę, pomidory z uszki raz przepłukaną fasolkę z puszki. Całość mieszamy, zagotowujemy, a następnie mieszamy moc i przez około 20 minut gotujemy pod przykryciem. Na gotowe danie układamy pokrojone w plastry awokado skupione połową soku z limonki, posypujemy resztą pokrojonej papryczki chilli oraz kolendrę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!